Et eventyr om rejsen mod et mæt barn
top of page
  • Anne-Sophie Jansfort

Et eventyr om rejsen mod et mæt barn


Der var engang en lille verden, hvor mødre fødte deres små vidundere.

En dag blev der født en pige, hun blev kaldt Lille. Hendes mor, Store, ønskede at amme hende, men det var ikke nemt. Store kæmpede i timevis for at få Lille til at tage fat, men det virkede ikke. Hun prøvede alle tricks i bogen og søgte sågar hjælp hos andre mødre og de vise, men lige meget hjalp det. Hun var udmattet, og alt imellem mor og barn handlede om den amning, der ikke fungerede. Til sidst besluttede Store sig for at stoppe med at amme og give Lille mælk fra en flaske i stedet.


Store blev dog ofte spurgt af de andre, hvorfor hun ikke ammede sin datter. Hun følte sig sorgfuld og flov over sit valg. Hun tænkte på, hvad de andre mødre mon tænkte om hende og hendes beslutning. Men en dag mødte hun en klog gammel kvinde, som fortalte hende, at alle mødre burde støtte hinanden, uanset hvilket valg de tog omkring amning eller flaske. Hun fortalte Store,

at det vigtigste var at give sin datter kærlighed og næring, uanset hvordan man gjorde det. Kærligheden lå ikke i mælken fra brysterne, men fra hjertet hun kunne mærke slå.

Store følte sig lettet og taknemmelig over den kloge kvindes ord. Hun indså, at hun havde taget det rigtige valg, og at hun ikke skulle føle sig skamfuld over det. Fra den dag af var Store en af de mest respekterede mødre i den lille verden, fordi hun havde modet til at tage det valg, der var bedst for hende og familien. Og selvom amning og flaske stadig blev sammenlignet og vurderet op imod hinanden, vidste mødrene i den lille verden samtidig, at de to metoder sagtens kunne leve side om side og stadig give børnene alt, hvad de havde brug for: nemlig de bedste udgaver af deres mødre.


Og Lille? Hun blev stærk og sund, der som voksen selv fødte en lille pige - og da det var hendes tur til at beslutte, hvordan hun ville give sin datter næring, valgte hun at amme. Men da hun mødte en ung mor, der kæmpede med amning og samtidig følte sig skamfuld over at skulle give flaske, gav Lille hende de samme kloge ord, som den gamle kvinde havde givet hendes mor.


Og sådan fortsatte traditionen med at støtte og respektere hinanden i den lille verden, fordi de havde lært, at kærligheden og støtten fra hinanden var vigtigere end nogen form for næring.


Og hvad er så eventyrets morale? Det er vigtigt at respektere hinandens valg og beslutninger, for vi ved ikke altid, hvad andre mennesker går igennem. Ved at støtte og opmuntre hinanden kan vi skabe en verden fyldt med kærlighed og styrke for vores børn.


bottom of page